[:en]trim tab collective ´s action night
• 18:00 Doors open
• 19:00 Fermentation Workshop
19:00 Workshop: Fermentation
Discover the art of fermentation! In this workshop you will learn how to preserve vegetables, with only the addition of salt, in order to create a ‘living’ food. During this traditional, energy-conserving method of preservation, a variety of microorganisms settle simultaneously, the result of which is beneficial to your health. You will learn more about the details of lactofermented foods and other types of fermentation in the course. We will use vegetables that would otherwise be thrown away and wasted. The workshop will be held in English.
• 18:00 Ankommen
• 19:00 Workshop – Fermentieren
19:00 Workshop: Fermentieren
Entdecke die Kunst der Fermentation! In diesem Workshop lernst du wie du allein mithilfe von Salz Gemüse haltbar machst und ein “lebendiges” Lebensmittel erhältst. Denn bei der traditionellen, energiesparenden Art des Haltbarmachens, siedeln sich zugleich eine Vielzahl von Mikroorganismen an, die sich positiv auf deine Gesundheit auswirken… Mehr über “milchsauer Eingelegtes” und weitere Arten der Fermentation erfährst du im Kurs. Es werden gerettete Lebensmittel verwendet, die sonst im Müll gelandet wären. Der Workshop wird auf Englisch gehalten.